Jäsenyys

Yhdistyksen jäsenyydestä on monia hyötyjä, kuten edullinen lounas ja retket sekä jäsenalennukset paikallisista yrityksistä. Jäsenmaksunne voi suorittaa yhdistyksemme toimistoon. Jäsenkortissa on luettelo jäsenillemme alennuksia myöntävistä liikkeistä.
Vuonna 2017 jäsenmaksu varsinaisille jäsenille (työttömät, työvoimakoulutuksessa olevat tai työttömyysturvalla opiskelevat, palkkatukityössä tai muussa työvoimapoliittisessa toimenpiteessä olevat henkilöt) on 5 €/kalenterivuosi ja kannattajajäsenille (työssä olevat, eläkeläiset) 10 €/kalenterivuosi.
Linkki etuuksiin

Närekartanon historiaa

1927 valmistuneen talon rakennutti perheelleen pankinjohtaja K.W.Nyqvist, joka suomensi sukunimensä myöhemmin Närekorveksi. Talon yläkerrassa asui eri vuosikymmenien aikana vuokralaisia, lähinnä opettajattaria ja virkanaisia. Närekorvet myivät talon kaupungille v.1970 ja talossa sijaitsi seuraavien vuosien aikana mm. vapaa-aika- ja työllisyystoimisto sekä sotainvalidien veljesliiton paikallistoimisto. Kaupunki oli tehnyt taloon pintaremontin ja toimistotiloja pidettiin viihtyisinä. Vanhan talon suuret ikkunat, väljät huoneet ja eri kerroksiin sijoitetut toiminnat loivat kodikkaan, ei niinkään virastomaisen työilmapiirin. Talo toimi myös bändien harjoittelukämppänä, AA-kerhon kokoontumistilana ja olipa siellä tilaa myös lasten ja nuorten kuvataidekerhoillekin ja näyttämökerhon varastolle. Keskeisen sijaintinsa vuoksi talon tontille kaavailtiin vielä 1980–luvulla mm. uimahallin, monitoimitalon ja museo-kirjastotalon rakentamista. Nurmeksen seudun työttömät ry:llä talo on ollut elokuusta1993, jolloin pahoin rapistunutta taloa alettiin heti korjata. Nurmeksen kaupunki on antanut Närekartanon vastikkeetta yhdistyksen käyttöön ja talo on kunnostettu talkoovoimin nykyiseen asuunsa, hellästi vanhaa ilmettä kunnioittaen. Talon ulkoasu ja –väri on säilytetty. Toki korjattavaa ja kunnostettavaa vanhassa talossa riittää aina, mm. ulkoseinien rappaukset ovat vuosien aikana rapistuneet, mutta tällaiset vaivat muuten toimivassa talossa ovat vain kosmeettista haittaa.
teksti © Meri-Anna Rossander