Hankkeet

Närekartano –työvoimapoliittinen hanke

Närekartano - hanke on Näre ry:n hallinnoima työvoimapoliittinen hanke, joka toteutetaan yhteistyössä Juuan Työttömät ry:n kanssa. Pohjois-Karjalan TE-toimisto on myöntänyt hankkeelle rahoituksen ajalle 1.1.2019 - 31.12.2021.
Hankkeessa työllistämme ensisijaisesti alle 30 vuotiaita ja yli 50 vuotiaita sekä osatyökykyisiä pitkäaikaistyöttömiä korkeimmalla korotetulla palkkatuella ja lisäksi tarjoamme työkokeilupaikkoja työkyvyn selvittämiseksi sekä ammatinvaihtoa suunnitteleville. Asiakkaat hankkeeseen ohjataan yhteistyökumppanimme Pohjois-Karjalan TE-toimiston kautta. Työllistymisjakson aikana pyrimme löytämään asiakkaillemme mahdollisuuden työllistyä avoimille työmarkkinoille sekä opastamme koulutuspaikkojen etsimisessä ja koulutukseen hakeutumisessa. Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden ATK-koulutukseen sekä tarvittaessa lupakorttikoulutusten suorittamiseen sekä ammatillisiin opintoihin palkkatukityön ohessa. Teemme myös oppilaitos- ja yrityskäyntejä, joiden tarkoituksena on tutustuminen koulutus ja työ mahdollisuuksiin lähialueella.
Tärkeänä tavoitteena Närekartano - hankkeessa on pyrkimys asiakkaidemme sijoittamiseen toisen työnantajan palvelukseen. Sijoittamisen tavoitteena on tarjota pitkään työttömänä olleelle henkilölle mahdollisuus työkokemukseen yritys ympäristössä sekä helpottaa työpaikan löytymistä palkkatukityön päätyttyä.

Hankevastaava
Piritta Karjalainen
p. 045 666 4038
piritta.karjalainen(a)nare.fi
Työhönvalmentaja (Juuka)
Sari Kortelainen
p. 045 666 3965
sari.kortelainen(a)nare.fi
hanke

Voimavarat käyttöön -hanke

Voimavarat käyttöön - hanke on Näre ry:n hallinnoima ja STEA:n (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) rahoittama hanke, jonka tavoitteena on työttömien toimintakyvyn parantaminen ja vertaistuen tarjoaminen sekä vapaaehtoistyön aktivointi. Hanke järjestää vapaa-ajan toimintaa, kuten retkiä ja liikuntavuoroja ja ylläpitää matalankynnyksen tapaamispaikkoja.

Hanke on toiminut vuodesta 2014 alkaen. Sen toiminta-alue on Nurmes, Valtimo ja Juuka ja hanketta vetää kehittäjä-koordinoija Aino Tertsunen. Voimavarat käyttöön –hanke tekee yhteistyötä alueen kuntien ja yhdistysten kanssa tapahtumien järjestämisessä.

Lisätietoja hankkeen tapahtumista verkkosivuiltamme, facebookista tai suoraan Ainolta. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Hankkeen kehittäjä- koordinoija
Aino Tertsunen
Puh. 040 8285 810 ray
voimavarat.nurmes(at)gmail.com
Voimavarat käyttöön:
Facebook

Paikka Auki – nuoret työelämään

Paikka auki - nuoret työelämään on STEA:n (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) rahoittama hanke, jonka tavoitteena on edistää nuorten alle 29 -vuotiaiden mahdollisuusksia sijoittua työelämään ja vahvistaa heidän työelämävalmiuksiaan.
Paikka auki - nuoret työelämään avustusohjelman tuella on palkattu alle 29 -vuotias nuori töihin Näre ry:lle yhdeksi vuodeksi.